Domaincentral.nl fungeert als een bemiddelaar tussen kopers en verkopers op onze daarvoor ingerichte domeinveiling. Wij geven beide partijen een platform die zij kunnen gebruiken om te handelen in domeinnamen. Om toegang te krijgen tot onze veiling dient u eerst een volledig account aan te maken op onze website. De registratie van uw account wordt eerst gecontroleerd en wordt uiterlijk binnen 1 dag geactiveerd. Zodra uw account actief is gesteld krijgt u direct toegang tot de veiling, waar u dagelijks terecht kan voor de beste domeinnaam veilingen.

De veilingen op de website van Domaincentral.nl zijn betrouwbaar en eerlijk. Iedereen met een account mag een bod plaatsen, waardoor er geregeld honderden bieders tegelijk actief zijn. De domeinnamen die beschikbaar worden gesteld komen regelmatig vanuit een bedrijfsfaillissement. Deze domeinnamen kunnen dus erg krachtig en relevant zijn op internet, waardoor sommige biedingen ook erg hoog op kunnen lopen. Dagelijks worden er meer dan honderden domeinnamen op de veiling geplaatst.

Op de veiling kunt u uw zoekresultaten aanpassen per extensie, aantal biedingen, bedrag en google hits. Afhankelijk van de sterkte van de domeinnaam zal een veiling tussen 1 en 5 dagen plaatsvinden voordat het gesloten wordt. Ook kunt u een lijst inzien van de domeinnamen die binnenkort vrij gaan komen. Zo heeft u een compleet overzicht van nieuwe en aankomende domeinnamen en de daarbijhorende veilingdatums. Elk uur verschijnen er weer nieuwe domeinnamen waar u op kunt gaan bieden.
Aan de hand van onze gegeven score kunt u zien hoeveel compleet de domeinnaam is aan de hand van gegevens. Hoe meer gegevens bekend zijn, hoe hoger de domeinnaam zal scoren.

Zodra u zich geregistreerd heeft kunt u een geldig bod plaatsen. Bent u de hoogste bieder wanneer de veiling gesloten is? Dan gaat deze domeinnaam rechtstreeks naar u als eigenaar toe. Elk bod wat u heeft geplaatst geldt onmiddellijk en is na het plaatsen niet meer terug te draaien. In uw account kunt u een overzicht terugvinden van uw recente biedingen, gewonnen domeinnaam en verloren veilingen. Soms kan het gebeuren dat u een veiling gewonnen heeft, maar het Domaincentral.nl niet lukt om u op tijd te registreren. Dit gebeurd weleens wanneer een andere gebruiker zich tussendoor geregistreerd heeft. In dit soort gevallen krijgt u van Domaincentral.nl direct uw geldbedrag terug.

Onze domeinnamen op de veiling zijn onderverdeeld in twee categorie├źn: Market place en On Hold. Market place domeinnamen zijn aan ons aangeboden door de huidige eigenaren voor de verkoop. Zodra wij de domeinnaam geveild hebben, gaat de opbrengst van de veiling naar de eigenaar. On Hold wilt zeggen dat de domeinnaam niet betaald is of juist opgezegd is door de eigenaar. In dat geval geven wij de eigenaar 50 dagen na de veiling om alsnog de beslissing terug te draaien. Wanneer de 50 dagen zijn verstreken wordt de domeinnaam overgedragen aan de nieuwe eigenaar. Als de originele eigenaar toch de domeinnaam besluit te houden, zal de winnaar van de veiling zijn bod weer teruggestort krijgen. Domaincentral.nl doet er alles aan om u op de nieuwe domeinnaam te kunnen registreren, dit doen wij dan ook direct na de sluiting van de veiling.