Een pakkende domeinnaam is zeer relevant om uw website een stuk interessanter voor uw bezoekers te maken. Bezoekers kunnen in de meeste gevallen ook potentiële klanten zijn, waardoor het kiezen van de juiste domeinnaam nog belangrijker wordt!
Voor een zeer lage prijs bent u bij Domaincentral.nl al voorzien van een sterke domeinnaam. Domaincentral.nl is altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en verschuivingen op het gebied van domeinnamen. Zo kunnen wij u garanderen dat alle beschikbare domeinnamen ook daadwerkelijk beschikbaar zijn. Wanneer wij een domeinnaam beschikbaar stellen is het voor u mogelijk om deze met één druk op de knop direct te claimen. Zo bent u verzekerd van een domeinnaam dat bij u of uw bedrijf past en op deze manier bent u door bezoekers direct te herkennen.

De kosten per domeinnaam kunnen erg variëren. Dit wordt bepaald door onder andere de populariteit en de aantal actieve bezoekers. Ook dragen de extensies bij aan het totale kostenplaatje. Het hangt er dus sterk vanaf voor welke naam u kiest in combinatie met de extensie. Bij Domaincentral.nl kunt u een domeinnaam claimen op jaarlijkse basis. U zult direct het bedrag betalen voor het aankomend jaar. Wanneer dit jaar om is, ontvangt u van Domaincentral.nl een algemene herinnering. Wanneer u beslist om niet te betalen, zal uw website niet meer verlengd worden en wordt uw domeinnaam weer overgedragen aan Domaincentral.nl
Domaincentral.nl zal nooit uw jaarlijkse contract stilzwijgend verlengen. De keuze is aan u om verder te gaan met het contract en door middel van een betaling geeft u een akkoord.

Het kan weleens voorkomen dat uw domeinnaam in combinatie met een voorkeur voor extensie niet beschikbaar is. In dit geval is deze domeinnaam al geclaimd door een andere gebruiker. Wanneer u toch graag beheerder van deze specifieke domeinnaam zou willen worden, dient u contact op te nemen met de desbetreffende gebruiker. Om erachter te kunnen komen wie de huidige beheerder is, kunt u gebruik maken van verschillende checks. Op Stichting Internet Domeinnaamregistratie Nederland kunt u Nederlandse domeinnamen raadplegen. Vaak is het mogelijk om in goed overleg een domeinnaam over te kopen. Wanneer dit niet mogelijk is, kunt u ervoor kiezen om voor een domeinnaam te gaan met een andere extensie.

Heeft u een specifieke domeinnaam in gedachten en heeft u tijdens de check gezien dat deze beschikbaar is? Zorg dan dat u deze direct claimt. Door constante verschuivingen en activiteiten op internet zou het namelijk zomaar kunnen dat iemand anders hem tussentijds zou kunnen claimen. Vaak staan nieuwe beheerders van een domeinnaam nog niet open voor het verkopen van de naam, aangezien zij deze recent met een doelstelling hebben aangeschaft. Wees dus ontzettend snel in uw beslissing om op die manier teleurstellingen te voorkomen.
Domaincentral.nl kan zich voorstellen dat overhaaste beslissingen niet altijd even goed uit hoeven te pakken. Om u als gebruiker tegemoet te komen is het mogelijk om een domeinnaam 24 uur voor u vast te houden voor de transactie. Wanneer u de transactie binnen 24 uur niet heeft voltooid, komt de reservering te vervallen.